Werkwijze

Foto: Marieke Zwartscholten

Mensen fascineren mij. Zowel de interactie tussen mensen onderling, als de karakters van diegene die gefotografeerd worden. Ik fotografeer op een journalistieke of documentaire wijze, waardoor ongedwongen en spontane foto’s ontstaan. Niet de geposeerde foto, maar dat fotograferen wat zich aandient.
Natuurlijk let ik daarbij als fotograaf goed op licht, compositie en het goede moment. Hierdoor krijg je echt mooie foto’s die je raken en die herkenning oproepen.

Om ervoor te zorgen dat ik ook blijf ontwikkelen als fotograaf, volg ik met enige regelmaat workshops van gerenommeerde fotografen.

Bruiloftsfotografie
Ook als bruiloftsfotograaf fotografeer ik op documentaire wijze. Ik leg hierbij de sfeer, de emoties, de interactie, de bijzondere momenten en de kleine momenten vast.

Natuurlijk kunnen we hierbij ook tijd inruimen voor een fotoshoot (loveshoot) met jullie als bruidspaar en foto’s van jullie met je dierbaren.

Wanneer ik als fotograaf bij jullie huwelijk aanwezig ben, dan kom ik voor minimaal 4 uur. Maar bij voorkeur kom ik langer. En dat is niet zonder reden. Door meer tijd aanwezig te kunnen zijn, kan ik meer vertellen over jullie dag, over de sfeer, de kleine (maar natuurlijk ook de grote) momenten. Door wat langer aanwezig te zijn word ik onderdeel van de dag, waardoor ik niet meer “de fotograaf” ben, maar als het ware onzichtbaar. Het gaat om jullie dag en jullie plezier en niet om de fotograaf, voor wie je steeds moet lachen!
Verder zijn juist de momenten om de officiële momenten heen, vaak heel dierbaar en waardevol. Het aankleden, de hulp die je daarbij van dierbaren krijgt, het moment waarop jullie je voor elkaar eerst zien, de aankomst op de locatie, de hakken die even uitgedaan worden, enz.

Voorafgaand aan jullie huwelijk hebben we een gesprek om te kijken naar jullie wensen.

Binnen 1 week krijgen jullie een preview en binnen 8 weken krijgen jullie de foto’s in HR  aangeleverd. Natuurlijk is het ook mogelijk om een luxe album bij mij te bestellen.

Day in the life – Zomaar een dag
Deze vorm van fotografie is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. Foto’s die op “zomaar een dag” zijn gemaakt. Als fotograaf breng ik een hele of een halve dag door met jouw gezin. Ik volg de dagdagelijkse dingen met mijn camera en fotografeer hoe jullie als gezin met elkaar zijn, de kleine intieme, mooie momenten komen hierbij in beeld. Er wordt niet geposeerd, rommel hoeft niet speciaal voor de fotograaf worden opgeruimd en ook mogen jullie geen “matchende” kleren aan. Jullie mogen jezelf zijn!

Het zijn vaak de kleine momenten die de moeite zijn om te herinneren. Het met het hele gezin aan tafel zitten om te eten, het samen doen van boodschappen, samen een tekening maken, de kinderen die met elkaar aan het stoeien zijn, het kleine verdriet, de blijdschap, enzovoort.

Lifestyle fotografie en portret
Lifestyle fotografie is een combinatie van geposeerde en spontane foto’s. Samen ondernemen we een activiteit. We kunnen een boswandeling, een wandeling aan zee maken, of een stad, speeltuin, markt bezoeken. Het liefst gaan we naar een plek waar jullie als gezin met elkaar graag komen. Dit kan natuurlijk ook gewoon thuis zijn!
Ondertussen maak ik foto’s en kijken we naar een fijne plek waar we even halt houden. Hier kunnen we een aantal groepsfoto’s maken. Hierbij worden ook een aantal (spontane) portretten gemaakt.
Trek voor deze vorm van fotografie minimaal 60 tot 75 minuten uit.