Werkwijze

Foto: Marieke Zwartscholten

Bij een day in the life vertel ik het verhaal van jullie gezin. 

Papa die met je stoeit. Je krijgt altijd de slappe lach. Heerlijk die stoeimomenten op de bank!
De foto waar je met je broer en zus op de bank zit. Mama was dan aan het koken en jij zat samen met je broer en zus onder een dekentje, terwijl je hele spannende series over draken mocht kijken. De deken bij de hand, zodat je hem over je hoofd kon trekken.
Een foto van het ontbijt aan tafel. Een boterham met pindakaas, een bakje muesli, gewoon zoals het altijd gaat. Af en toe een traan, omdat je eigenlijk wil spelen. Een herkenbaar beeld.
De connectie tussen jou en je wat oudere moeder. Oprecht contact, intimiteit, verstilling. Het is ontroerend om ook op een later moment deze foto terug te zien.

Day in the life Pure fotografie spontane fotografie familiefotograaf Breda Familiefotograaf Brabant

Beelden van echte momenten, van hoe het thuis gaat of ging, beelden van verhalen die je direct weer terugbrengen in de tijd.

Familiefotografie, maar dan anders

Als fotograaf breng ik een dag of een aantal uren door met jouw gezin. Ik volg de “normale” en dagdagelijkse dingen met mijn camera en fotografeer hoe jullie als gezin met elkaar zijn, de kleine intieme, mooie momenten komen hierbij in beeld. Dit kan gewoon thuis zijn, maar ook kan het zijn dat we gaan wandelen, er een voetbalwedstrijd gespeeld moet worden, boodschappen gedaan moeten worden, of dat we op bezoek gaan naar opa en oma. Ik ga met jullie mee en leg ook deze momenten vast.

Wat is een day in the life?

Er wordt niet geposeerd, rommel hoeft niet speciaal voor de fotograaf worden opgeruimd en ook mogen jullie geen “matchende” kleren aan. Jullie mogen jezelf zijn! 
Ik fotografeer op een journalistieke of documentaire wijze, waardoor ongedwongen en spontane foto’s ontstaan. Niet de geposeerde foto, maar dat fotograferen wat zich aandient.

“Er zijn heel veel mooie momenten vastgelegd, en ook de minder mooie als de kids weer eens niet zo’n gezellige bui hadden, maar dat is juist het hele mooie aan deze stijl an fotografie”. 

Waarom een day in the life?

Juist die kleine gebaren in een gezin onderling, de kleine momentjes, de verbinding, de kleine of juist grote emoties die zoveel zeggen over jullie als gezin, vind ik prachtig om als fotograaf te onderzoeken en in beeld te brengen.

“Nynke heeft onze gezinsdynamiek heel eerlijk in beeld weten te brengen in zeer bijzondere, prachtige foto’s. Ze is bovendien erg prettig in de omgang.” 

Mooie foto’s met een verhaal. Tastbaar, herkenbaar.

Natuurlijk let ik daarbij als fotograaf goed op licht, compositie en het goede moment. Hierdoor krijg je mooie foto’s met een verhaal wat je raakt en die herkenning oproepen.

Geprinte foto’s aan de muur of in boekvorm zijn het mooiste. Een boek waar je zelf of samen met je kinderen doorheen kunt bladeren, een boek waar jullie verhaal in staat. Daarom zit er bij al mijn pakketten een op maat gemaakt foto-album, een storybook. Deze maak ik in samenspraak met jullie en is op verschillende manieren aan te passen aan jullie wensen.

Zie hier de verschillende mogelijkheden of neem contact met mij op voor meer informatie.

“Sinds mijn schoonouders opa en oma zijn geworden is hun vraag naar foto’s van kleinkinderen ( en kinderen) steeds een terugkerend onderwerp. Zowel mijn zwager, schoonzus, mijn man en ik vinden het laten maken van portretten een onaangenaam iets. En voelen ons dan ook erg ongemakkelijk als we de “ staatsportretten” die zelf gefabriceerd zijn als alternatief zien staan op de kast bij mijn schoonouders. We komen er niet op te staan zoals wíj zíjn en meer zoals het moet. En daarom hebben we Nynke gevraagd onze familie vast te leggen. Ik vind het indrukwekkend hoe zij de mooiste plaatjes schiet van mensen in hun totale Zijn. Dat was precies wat wij zochten. Het resultaat is fantastisch, mooi en indrukwekkend”.