Niet alleen fotografeer ik in opdracht, maar maak ik ook vrij werk. Binnen mijn vrije werk vertel ik verhalen vanuit mijn eigen gezichtspunt. Iets wat mij verbaasd, intrigeert, emotioneert of op wat voor een manier ook bijblijft.

Kunstfotografie artphotographer circusfotografie
Aanbidding

Het onderzoeken, fotograferen en het vastleggen van dat wat ik zie helpt mij om grip te krijgen op het verhaal en op het overbrengen van wat ik denk en zie.

Het werk van Nynke kan je laten stilstaan, laten verwonderen, laten inzoomen (of uitzoomen) en geeft momenten van herkenning.” 

Dit kan gaan over het verhaal van mijn eigen gezin in lock-down, zoals in “small world big world”, maar dit kan ook het verhaal van het circus zijn of de weergave van een stille wandeling.
Dit resulteert in losse beelden, documentaire reportages en series.

Mistfoto coronawandeling hoge Veluwe
Dromenlaag

Studio Vooruit

Naast mijn eigen werk, wat hier terug te vinden is, werk ik ook samen met kunstenaar Marjon van Tongeren onder de naam: “Studio Vooruit”. In dit samenwerkingsverband (2019) starten we bij een concept of een idee wat vervolgens uitgewerkt wordt in een fotografisch project. Het eerste werk wat wij maakten: “We’ve got it all” is getoond tijdens de zomerexpositie Europa in de Fundatie in Zwolle. Eveneens is ons gezamenlijke werk begin september 2021 te zien geweest in de Stadsgalerij in Breda. 

Kunst aan de muur

Fotokunst aan de muur? Dat is mogelijk!  
De beelden zijn in verschillende formaten en op verschillende materialen af te drukken.

Neem contact op en/of bekijk hier mijn portfolio met vrij werk.

Reflectie (1m x 1 m – afgedrukt op Cotton White papier en geplaatst in een zwarte houten baklijst)