Thuisonderwijs covid-1

In maart werden vanwege het Covid-19 virus allerlei maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de bezetting op de intensive cares hanteerbaar bleef. Deze maatregelen hadden voor iedereen consequenties, zo ook voor ons. We gingen vooral vanuit huis werken en de scholen gingen dicht.

Alleen eerder in vakanties waren we zo’n lange tijd samen geweest. Maar nooit eerder waren we zoveel met elkaar thuis. Ons leven leek even stil te staan, wat ook een ongekende luxe was. Niet meer het jachtige van de drukbezette agenda, waarin we niet alleen alle drie steeds op tijd op school en op ons werk moesten zijn, maar waarin ook gesport werd en wij (of misschien wel ik) er steeds een behoefte was om van alles te ondernemen. Nee, we bleven rondom ons eigen huis. En dat was zeker ook fijn.

Mijn werk als professioneel fotograaf stond op een pauze. Door de maatregelen, waarin contact beperkt was en alleen noodzakelijke beroepen in eerste instantie werden uitgevoerd werden huwelijken en andere opdrachten “On Hold” gezet. Dit gaf mij de mogelijkheid om mijn eigen gezinsleven (waarin ik als fotograaf altijd achter het scherm aanwezig ben) vast te leggen.

Ik fotografeerde onder andere het thuisonderwijs. Van het opstarten van de computer tot de dansoefening, de rekensom en de vraag die af en toe gesteld werd. De lach, de inspanning, de vermoeidheid en van het balen tot het genieten.

Na anderhalve week kon zoonlief zijn boeken ophalen en starte deze online schoolperiode. De school bood een vaste structuur, waarbij hij elke ochtend van 9:00 uur tot 12:00 een vast lesaanbod kreeg en hierbij ondersteund werd door zijn eigen docenten. Zoonlief zat meestal aan de grote tafel in de keuken en heel soms zat hij boven. Zijn verplichte leesminuten vonden eigenlijk overal plaats.

Allerelei momenten en emoties zijn in de afgelopen maanden gepasseerd.

Inmiddels is de school weer van start gegaan. Dit gaf mij de tijd en ruimte om alle foto’s van het thuiswerken uit te zoeken en te selecteren. Het zijn er natuurlijk veel meer dan deze vier. Klik op de onderstaande link voor alle foto’s en het resultaat van deze schoolperiode!

https://nynkefotografie.smartslides.com/thuisschool

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!