Portfolio

Het verhaal van jullie gezin. Familiefotografie, maar dan een beetje anders. Je hoeft namelijk niet te poseren, speciale kleren aan of op te ruimen. Ik loop een dag of een dagdeel met jullie mee en leg vast wat zich aandient. Jullie dagdagelijkse bezigheden, jullie rituelen, jullie (eigen)aardigheden. Met mijn camera zet ik de momenten even stil. Momenten vol interactie, emotie of verstilling. Niet geacteerd of in scene gezet, maar vastgelegd omdat het er is. Met de rommel, kruimels op de vloer, de vieze voeten, de (schater)lach, de tedere aanraking en de traan.

Bekijk foto's >
Beelden van echte momenten die je nog jaren later terug doen denken aan de mooie dag die jullie hadden. In mijn fotografie vertel ik jullie verhaal. Dit doe ik op documentaire wijze. De lach, de traan, de tedere blik van je oma, de hakken die even uitgedaan worden, de liefdevolle aanraking, het kindje wat er geen zin meer in heeft, de schaterlach of je groep vrienden die helemaal uit hun dak gaan op de dansvloer. Echte momenten en niet geposeerd, jullie mogen jezelf zijn voor mijn camera. Dat is voor mij belangrijk: ik wil jullie verhaal vertellen, waarbij je nog jaren achteraf de dag voelt en ervaart.

Bekijk foto's >
Foto's van jullie bedrijf voor social media, website, of foldermateriaal. Wat onderscheid jullie bedrijf van andere bedrijven? Wat is jullie verhaal en hoe zou je dit willen laten zien? Met mijn beelden ondersteun ik datgene wat jullie in woorden willen omschrijven. Hierbij werk ik voornamelijk documentair. Dit betekent dat ik het vast leg zoals het is, ik geef geen aanwzijgingen. Ik volg jullie bedrijf met mijn camera, waarbij ik de momenten, emoties en interacties, die uniek zijn voor jullie bedrijf vastleg.

Bekijk foto's >
Verhalen vanuit het gezichtspunt van Nynke de Jong. Ditmaal is zij haar eigen opdrachtgever. Verhalen, gebeurtenissen of beelden die haar verbazen, intrigeren, of emotioneren legt ze vast met haar camera. Het kunnen projecten zijn, die langer duren; korte wandelingen; een samenwerking met een collega en losse  beelden of juist series. De verhalen die dit oplevert zijn herkenbaar, soms confronterend, laten je dromen of verwonderen en laat je op het onderwerp inzoomen of juist uitzoomen.

Bekijk foto's >