Over mij

“Fotograferen gaat over kijken, over zien. Met mijn reportages, series en losse beelden probeer ik een verhaal te vertellen”. 

Mijn naam is Nynke de Jong en ik woon samen met mijn zoon en partner.

Alhoewel niemand in woorden te vangen is, zijn er wel woorden die passen bij wie ik ben: muziekliefhebber, creatief, observator, enthousiast, doorzetter en spontaan.

Ik ben een mensenfotograaf. Bij het fotograferen ben ik op zoek naar puurheid en echte momenten. Dit kunnen spontane momenten zijn, momenten met emotie en ook momenten waarop verstilling zichtbaar is. Ik vind het belangrijk dat je voor mijn lens jezelf mag zijn en waarin je niet met mij bezig hoeft te zijn. Het gaat immers om jullie en niet om mij. Om deze reden is in de laatste jaar steeds mijn aandacht steeds meer uitgegaan naar de documentaire familiefotografie. Dit probeer ik zowel in mijn bruiloftsfotografie als tijdens mijn lifestyle fotografie toe te passen. De day in the life, welke ik ook fotografeer, is hierin de documentaire familiefotografie in zijn meest pure vorm.

Hierin register ik niets en volg ik het gezin zoals ze op dat moment met elkaar zijn. De rituelen, gewoonten, de verbinding, de emoties, enz.

Een aantal jaar geleden heb ik een opleiding toegepaste fotografie aan de school voor fotografie in Breda gevolgd. Ook nu nog is het voor mij belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, om deze reden volg ik met regelmaat workshops en masterclasses. Dit heb ik onder andere gedaan bij Carla Kogelman, Flexmi, Bruidsdag in beeld en bij Marieke Zwartscholten.

Neem een kijkje in mijn portfolio om te zien welke foto’s ik heb gemaakt. Onder reacties kunt u terug vinden wat anderen over mijn werk zeggen.

Ben je geïnteresseerd en ben je op zoek naar een goede en gedreven fotograaf? Neem dan vrijblijvend contact met me op, dan praten we samen over de mogelijkheden.