Day in the life fotografie bij Jeanice

Journalistieke fotografie documentaire fotografie day in the life fotografie familiereportage kinderfotografie

In februari was ik bij Jeanice op bezoek voor een halve day in the life. Jeanice is de trotse moeder van drie kinderen en vijf prachtige kleinkinderen.
’s Middags na schooltijd kwam haar dochter met drie kinderen bij opa en oma op bezoek.

Het was een “gewone” middag, lekker spelen met action heros, kaarten (met echte centen), beetje achter de telefoon en even televisie kijken. Het leverde weer mooie beelden op! En dat vind ik zo mooi aan een day in the life. Je kinderen hoeven niet rechtop te zitten en te lachen voor de foto. Ze (en jullie ook als (groot)ouder) mogen jezelf zijn.

De tijd gaat heel snel. Voor je het weet zijn je kinderen groot en wat is er mooier dan dat je de tijd wat terug kunt halen met een reportage van hoe jullie als gezin zijn. Door de foto’s te bekijken komen de herinneringen weer levendig naar voren.
Tijdens een day in the life volg ik jullie gezin met de camera en leg ik de dagdagelijkse dingen vast. Mooie, kleine, dierbare, gezamenlijke momenten. Je hoeft niet te poseren, niet op te ruimen, anders te doen dan je het normaal zou doen. Fijn toch!
Ik kijk met mijn professionele oog en leg de beelden vast, waarbij ik kijk naar licht, compositie en moment.

Wat ontzettend leuk was, is dat ik met een van de foto’s een tweede prijs heb gewonnen bij de NRC fotowedstrijd. De vakjury kende mij een tweede prijs toe voor de foto “Action Heroes”!

Awardwinning Documentairefamiliefotografie fotografiebreda familiefotografiebreda familiefotografiebrabant familiefotografierotterdam nocheeseplease opa en oma en kleinkinderen echte momenten documentairefotografie

Wil je zelf ook een Day in the life reportage van je gezin? En spreken mijn foto’s je aan? Neem dan contact met mij op.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!