Mantelzorg Breda Joke & Carla

Door het Stib werd ik gevraagd om het verhaal van de zorgvrager en de mantelzorger in beeld te brengen. Hiervoor bracht ik een bezoek aan verschillende gezinnen, waaronder aan Joke en Carla.

Met liefde en plezier heb ik deze twee bijzondere vrouwen vastgelegd. Moeder en dochter. Carla is har(t)werkend en met veel liefde zorgt ze voor haar moeder. Joke heeft humor, is een schat van een mens en kan lekker koken. Samen hebben ze mooie verhalen. Carla doet veel in de ochtend en probeert hierbij zoveel mogelijk samen met haar moeder te doen. De krulspelden werden gezet, de droogkap ging op (wat een exemplaar!), het boodschappenbriefje werd door moeder gemaakt, de boodschappen in en uit geladen en er werd gekookt en gegeten.

Ik maakte er een slideshow van (zie de link onder de foto) Een slideshow waarin je de band tussen deze twee vrouwen ziet, de zorg en kracht van beiden en de liefde tussen moeder en dochter.

Zie ook de reportage met de foto’s van de ochtend.

https://nynkefotografie.smartslides.com/joke-en-carla

Thuisonderwijs covid-1

In maart werden vanwege het Covid-19 virus allerlei maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de bezetting op de intensive cares hanteerbaar bleef. Deze maatregelen hadden voor iedereen consequenties, zo ook voor ons. We gingen vooral vanuit huis werken en de scholen gingen dicht.

Alleen eerder in vakanties waren we zo’n lange tijd samen geweest. Maar nooit eerder waren we zoveel met elkaar thuis. Ons leven leek even stil te staan, wat ook een ongekende luxe was. Niet meer het jachtige van de drukbezette agenda, waarin we niet alleen alle drie steeds op tijd op school en op ons werk moesten zijn, maar waarin ook gesport werd en wij (of misschien wel ik) er steeds een behoefte was om van alles te ondernemen. Nee, we bleven rondom ons eigen huis. En dat was zeker ook fijn.

Mijn werk als professioneel fotograaf stond op een pauze. Door de maatregelen, waarin contact beperkt was en alleen noodzakelijke beroepen in eerste instantie werden uitgevoerd werden huwelijken en andere opdrachten “On Hold” gezet. Dit gaf mij de mogelijkheid om mijn eigen gezinsleven (waarin ik als fotograaf altijd achter het scherm aanwezig ben) vast te leggen.

Ik fotografeerde onder andere het thuisonderwijs. Van het opstarten van de computer tot de dansoefening, de rekensom en de vraag die af en toe gesteld werd. De lach, de inspanning, de vermoeidheid en van het balen tot het genieten.

Na anderhalve week kon zoonlief zijn boeken ophalen en starte deze online schoolperiode. De school bood een vaste structuur, waarbij hij elke ochtend van 9:00 uur tot 12:00 een vast lesaanbod kreeg en hierbij ondersteund werd door zijn eigen docenten. Zoonlief zat meestal aan de grote tafel in de keuken en heel soms zat hij boven. Zijn verplichte leesminuten vonden eigenlijk overal plaats.

Allerelei momenten en emoties zijn in de afgelopen maanden gepasseerd.

Inmiddels is de school weer van start gegaan. Dit gaf mij de tijd en ruimte om alle foto’s van het thuiswerken uit te zoeken en te selecteren. Het zijn er natuurlijk veel meer dan deze vier. Klik op de onderstaande link voor alle foto’s en het resultaat van deze schoolperiode!

https://nynkefotografie.smartslides.com/thuisschool

Documentary family awards

Day in the life fotografie documentaire familiefotografie gezinsfotografie journalistiekefotografie

Door naar de finale.

Als documentair familiefotograaf is het een enorme eer wanneer jouw foto’s geselecteerd worden voor de finale van de D.F.A. (Documentary Family Awards). Het is een grote wedstrijd waar echt duizenden foto’s voor worden ingestuurd. De eindjurering wordt live gedaan (vanuit Amerika) en was tot in de nacht in Nederland te volgen. Eerst krijg je een selectie van ongeveer 30 beelden te zien, welke de finale behaald hebben. Daaruit wordt een selectie van 10 foto’s gemaakt. Helaas haalde ik het niet tot de laatste 10, maar wat een eer om twee documentaire foto’s van mijzelf voorbij te zien komen! Het zijn ook twee beelden waar ik trots en blij mee ben.

Beursaanbieding

retro make-up voorbereidingen vintagefotografie documentairefotografie nocheeseplease docuementairetrouwfotografie journalistieketrouwfotografie nynkefotografie breda rotterdam fotograafbreda fotograafrotterdam fotograafbrabant echtemomenten

Aankomende zondag 19 januari 2020 sta ik op de weddingfair in Etten Leur. Voor het allereerst als ondernemer en niet als klant.

Ooit ging ik met mijn beste vriendinnetje naar een bruidsbeurs. Ik fotografeerde toen al wel, maar had nog nooit een bruiloft gefotografeerd. Ook had ik toen nog nooit echt heel bewust een bruiloft meegemaakt. Er ging een wereld voor mij open: bruidstaarten (rose, wit, met goud, met bloemen, met etages); jurken (mini, maxi, wit, gekleurd, sexy, gekleed); bedankjes (bruidssuiker, bubbels, zeepjes, snoepjes); dj’s en life muziek; ceremoniemeesters, fotografen, enz. Je moet (of eigenlijk kunt) aan heel veel denken wil je gaan trouwen. Mijn vriendinnetje is een tijd later getrouwd en had een waanzinnige bruiloft (de leukste tot nu toe, als ik eerlijk ben). Ik kan mij niet goed meer herinneren of ze ook via de beurs mensen heeft gevonden, maar weet wel zeker dat ze inspiratie had opgedaan (ook in wat ze niet wil).

En nu sta ik er zelf. Niet in Den Bosch, wel in Etten Leur. In de Nieuwe Nobelaar. En ik zou zeggen: kom langs! Kom inspiratie opdoen, snuffelen tussen de vele mogelijkheden, je verbazen over de mogelijkheden en wellicht loop je de ceremoniemeester tegen het lijf, of de fotograaf waar je hart sneller van gaat kloppen.

Mijn beelden zullen er ook hangen. En met liefde vertel ik je over mijn fotografie en mijn werkwijze. Fotografie waarbij ik jullie verhaal wil vertellen, waarbij ik met mijn beelden je terug wil doen laten gaan naar die prachtige dag en waarbij je de emoties – terwijl je door het album bladert – opnieuw kunt beleven.

Tijdens de beurs heb ik ook een leuke aanbieding:

Wanneer je voor 1 maart een boeking bij mij doet, krijg je een gratis album update en 1 uur extra fotografie!

De kleine lettertjes:
De aanbieding geldt voor boekingen die vóór 1 maart gemaakt worden en voor een huwelijk watin 2020 plaatsvindt.
De aanbieding is geldig voor een boeking van een pakket van minimaal 6 uur.
Bij de aanbieding krijgt u 1 extra uur fotografie en een album update. Je kunt hierbij kiezen uit twee opties. 1) 5 extra spreads of 2) de naam en datum
als embossing op de voorkant van het album. De aanbieding geldt niet in combinatie met andere acties. Bij boeking zijn de algemene voorwaarden van Nynkefotografie van toepassing.

Tot slot: ik hoop je daar te zien en als voorproefje: zie hier een paar beelden van het afgelopen seizoen!

Huwelijksfotografie Dokkum trouweninfriesland trouwfotograafrotterdam trouwfotograafbreda trouwfotograafbrabant huwelijksfotografie trouwceremonie
trouwjurk bruidsjurk familiefotograaf journalistieketrouwfotografie nynkefotografie breda rotterdam fotograafbreda fotograafrotterdam fotograafbrabant echtemomenten

Natalie en Diewert getrouwd op Bovendonk

Op een van de mooie donderdagen in oktober mocht ik de bruiloft van Natalie en Diewert vastleggen. Het was waarschijnlijk de laatste bruiloft van het jaar. Ik keek er echt naar uit, het is een heel leuk, spontaan en lief koppel.  

We hadden geluk met het weer. De week daarvoor had het behoorlijk geregend. De dag begon wat grauw, maar de brak de zon brak op de juiste momenten door.

Jasja, mijn second shooter, was die dag ook aanwezig en startte bij de bruidegom in Breda. Hier was ook de first look. Meestal is dit andersom, dat de bruidegom naar de bruid toekomt, maar omdat ze en leuk klein hondje hebben, werd besloten het om te draaien.

We deden de fotoshoot in Hoeven. Natalie en Diewert trouwden in het voormalige seminarie (priesteropleiding). Hier vindt overigens nog steeds de deeltijd opleiding tot priester plaats. Je kunt hier ook rondleidingen krijgen, wat zeker de moeite is. Het gebouw is prachtig en om deze reden hebben we in en rondom het gebouw ook een aantal foto’s gemaakt. De ceremonie vond in de voormalige refter plaats. Het was een emotionele, betrokken ceremonie, met zowel een lach en een traan. Na de ceremonie volgde de receptie, het diner (met als sluitstuk een geweldige desserttafel van coffee & cream) en natuurlijk een knallend feest! Het was allemaal tot in de puntjes geregeld door het personeel van Bovendonk, het bruidspaar zelf en door Lotte van Lots of love weddings.

Lieve Natalie en Diewert, het was super dat jullie mij gevraagd hebben om jullie mooie dag vast te leggen. Bedankt!

voorbereidingen huwelijk haar make-up trouwen in Breda
trouwjurk wordt opgehaald moeder kijkt trots en vol verwachting
voorbereidingen trouwjurk moeder bruid
in spiegel kijken bruidegom trouwfotograaf breda secondshooter Jasja
Jasja de Wit second shooter stropdas strikken blije man
Bruid kijkt door brievenbus voor first look
first look bruid bruidegom breda trouwfotograaf breda
foto met het lieve hondje bruid en bruidegom Breda
Bruidegom kijkt trots naar zijn bruid
mooie bloemen bruidsboeket bruidsjurk trouwen in Brabant Hoeven
Trouwen in Hoeven Bruid en bruidegom
kus in priesterseminairie in Hoeven
zwaaien naar gasten Hoeven Binnentuin seminarie Bovendonk
Open en gulle lach bruidegom en bruid huwelijksceremonie
mooie lichtjes huwelijksceremonie bruidsfotograaf Nynkefotografie breda trouwfotograaf breda
huwelijksvoltrekking kus bovendonk huwelijksfotograaf breda trouwfotograaf brabant klappende mensen
coffee and cream desserttafel trouwen in Breda huwelijksfotograaf breda
Dansen bruidsfeest avondfeest huwelijk
mooie blik naar elkaar dansen openingsdans huwelijk
en daar ging de stropdas af en om het hoofd van de bruidegom
bruidegom strikt bruid Hoeven Bovendonk

Het jongerenwerk in Rotterdam

Bedrijfsfotografie, maar dan anders….

jongerenwerk rotterdam zuid man kijkt naar plein

https://nynkefotografie.smartslides.com/joz

Een tijdje terug werd ik gevraagd of ik het jongerenwerk in Rotterdam-Zuid in beeld zou willen brengen. Ze wilden via beeldmateriaal laten zien wie de jongerenwerker was, wat hun werk inhoud en binnen welk kader zij het werk uitvoeren. Om dit zo goed en trouw mogelijk in beeld te brengen, ben ik 5 dagdelen aangesloten bij verschillende jeugdprofessionals in verschillende wijken. Op deze manier ontdekte ik de wijk Pendrecht, Crooswijk, de wijk Fellenoord en nog meer wijken.
Het is mooi om de connectie, de verbinding tussen de profesional en de jongere te zien, mee te maken en vast te mogen leggen. ik werd als fotograaf heel gastvrij ontvangen. Zo kreeg ik ook een ijsje, een lift op de scooter, een hele vismaaltijd, maar wat nog belangrijker was: ik kreeg het vertrouwen om dichtbij te mogen komen en te mogen vastleggen wat hun werk zo bijzonder maakt.

Klik de link aan en geniet van de beelden! En voor allen die ik heb mogen vastleggen: bedankt! Fantastisch dat ik mee mocht kijken.


Nico & Dahlia – trouwen in de Rustende Jager

21 september 2019

Ze kennen elkaar al heel lang. En ooit hebben ze het over trouwen gehad, maar het kwam er niet van. Er waren andere belangrijke dingen die er tussen kwamen. Maar nu wilden ze het toch echt. En ze wilden niet alléén trouwen, nee het moest ook de dag van Remy en Dylan worden. En verder zou het de dag voor al hun dierbare familie en vrienden zowel uit Nederland en Spanje worden. Het feest was voor iedereen. En daarom was het niet nodig dat er een loveshoot kwam. Nee. Laten we vooral samen feesten, met elkaar en met alle mensen om ons heen. Want zo zijn Nico en Dahlia: ze hebben oog voor de ander en zetten zichzelf niet in het middelpunt. 

Het werd een fantastische dag vol verassingen. Oranje retro krullers, tijd over voor een sigaretje, een oldtimer die gewoon de feest-zaal binnenreed, twee lieve kinderen die iedereen aan het lachen kregen door een heerlijk geschreven stuk, Robert Leroy, een Nederlandse zanger, die met gejuich werd onthaalt, onroerende blikken en de dj William die iedereen direct bij aanvang de dansvloer opkreeg. 
Geweldig ook hoe alles door het team van de Rustende Jager in nieuw Vennep in goede banen werd geleid.

Wat een feest. wat een mooie mensen! Nico en Dahlia: nogmaals gefeliciteerd en geniet van jullie blog! 

En Jasja de Wit: super dat je met me mee bent gegaan!

Kidsklimaatexperience

Kidsklimaatexperience

Een paar weken terug was ik als fotograafaanwezig bij de kidsklimaatexperience. Deze werd georganiseerd door de gemeente Breda en door Waterschap Brabantse Delta.  

Het was een fantastisch inspirerende dag waarin rond de 1000 schoolkinderen lezingen van o.a. André Kuipers en Arjan Postma bijwoonden. Vervolgens gingen ze in twee verschillende workshop rondes zelf aan de slag om over klimaat na te denken, te praten, ideeën uit te wisselen.

Fantastisch dat dit nu eens niet voor volwassenen was, maar voor kinderen. Want verbeter het klimaat, begin bij de kinderen. Zij zijn de beste ambassadeurs om volwassenen aan te zetten tot klimaatbewust handelen!

Ik had de eer om dit te mogen vastleggen. Ze je geluid aan en klik hieronder op de link naar het fotoverslag!

https://nynkefotografie.smartslides.com/klimaatexperience

De trouwtoppers van 2018

Het afgelopen jaar heb ik meerdere bruiloften mogen vastleggen. Hieronder volgen enkele toppers gemaakt op uiteenlopende plekken van station Breda, tot de Utrechtse heuvelrug en van een kas nabij Den Haag tot de Germanuskerk in Steenbergen. Het waren heerlijke bruiloften. Soms met kinderen, soms zonder kinderen. Het is fantastisch om als fotograaf zo dichtbij aanwezig te mogen zijn en het verhaal van het bruidspaar te mogen vastleggen. Bedankt dan ook voor het vertrouwen!

Lifestyle reportage Liesbos

Begin oktober maakte ik met Like, Rob en hun familie een wandeling in het Liesbos. Een prachtig stukje natuur in Etten-Leur. Wanneer je start bij het restaurant de Boswachter kun je vanuit hier een paar fijne routes wandelen. Zelf was ik hier als fotograaf al eerder geweest en had ik onder andere een mooie wilg ontdekt. Deze wilg staat midden op een open plek. Ook met Like en Rob zijn we al slingerend hier naar toe gelopen. Ondertussen moest er natuurlijk over boomstammen geklommen worden, in de sloot worden gesprongen, iemand bang worden gemaakt met een groot insect. Ook hebben we een paar foto-momenten ingelast. Hierboven vind je een slede-show met enkele foto’s die ik tijdens de wandeling heb gemaakt. Het gezin was heel blij met de foto’s. Ze hielden absoluut niet van poseren en vonden het fijn dat het zo’n ontspannen middag was, waarbij ze gewoon zichzelf mochten zijn. Zie via de onderstaande link ook de mooie review die ik van Like heb gekregen (https://www.nynkefotografie.com/over-mij/referenties/)!