Award gewonnen voor twee documentaire foto’s

Lizz Bryant Meagan en Kelvyn

Yeah! Ik heb twee awards gewonnen voor foto’s die ik heb gemaakt tijdens een Day in the life. Twee foto’s die een onderdeel waren van twee verschillende documentaire familiereportage. Bedankt mooie Lizz, Meagan, Bryant, Kelvyn. Jullie staan er goed op!
Ik ben trots, zeker omdat dit de kant van fotografie is, die ik meer en meer op wil gaan.

Welke kant dit is, leg ik graag uit:
Het fotograferen van gezinnen kan op verschillende manieren. Al een tijd fotografeer ik gezinnen terwijl ik met ze op stap ga. Naast spontane, niet geposeerde foto’s neem ik op deze momenten ook altijd een aantal groepsfoto’s. Dit valt onder de noemer Lifestyle fotografie.

Mijn hart gaat echter sneller kloppen door juist die momenten vast te leggen die niet geposeerd waren. De echte interactie tussen mensen onderling en niet de interactie die ontstaat doordat ik als fotograaf er tussen kom. De “echte” en “pure” momenten.

Het afgelopen jaar ben ik mij hier steeds meer op toe gaan leggen.  Deze vorm van fotografie valt onder documentaire familiefotografie. Je maakt een zo “getrouw” mogelijk document van hoe het gezin op dat moment met elkaar is en de dingen die ze met elkaar ondernemen (van maaltijd, tot wandeling, tanden poetsen, spelen, tot op de bank zitten). Dit wordt ook wel in de spreekmond een “day in the life” genoemd.

Meerdere gezinnen heb ik al op deze manier documentair mogen vastleggen. Het is fantastisch om te merken hoe blij het gezin achteraf was met de foto’s.
En natuurlijk is het bemoedigend om daar nu een award voor te krijgen.

Alhoewel ik veel gezinnen in de buurt van Breda heb vastgelegd, doe ik dit in principe in heel Nederland. Dus wie weet mag ik een keer zo’n mooi document van jullie gezin vastleggen!

“Nynke komt binnen, straalt rust uit en maakt zichzelf onzichtbaar. Het resultaat is waarheidsgetrouw, warm en met een deskundig oog voor mooie composities. Wij zijn enorm blij met de fotoreeks die ze van ons gezin gemaakt heeft. Heel bijzonder om een keer geen geposeerde foto’s te hebben, maar een een waarheidsgetrouw en uniek beeld. Het is echt de tijd even stilzetten. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

Day in the life * Breda * Documentaire fotografie * Familiefotograaf * Kinderfotograaf * Nynkefotografie * Brabant * FPJA * Fotografie * Documentaire Familiefotografie *

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!